mysterie opgelost

Waar staat die wijngaard in de Utrechtse binnenstad?

Mysterie opgelost.

In ons artikel van vorige week over de wijngaarden van Stichting Utrechtse Wijngaard konden we melden dat Utrecht twee wijngaarden rijker is. Een op het Koningshof en een in…Ja, waar stond die? De stichting hulde zich over de locatie in stilzwijgen alsof het over een illegale wietkwekerij ging. Maar een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. In dit geval zeker voor een aantal lezers van De Nuk. Maar liefst 24 mails kregen we met het verlossende antwoord. De wijnstokken staan in de stadstuin aan de Van Asch van Wijckskade 29.

De tuin is zo’n 3700 vierkante meter groot en werd ooit ontworpen door Zocher. Ontwikkelaar Robert Paul Caron kocht in 2015 vier jaar geleden de panden op nummer 29 en 29A samen met de tuin. De tuin is sindsdien gesloten voor publiek. Dus voorlopig weinig kans dat we de wijnstokken ooit kunnen bewonderen.

Sidney Rubens nam ons vorig jaar mee naar de Van Asch van Wijckskade. Het is zijn mooiste plekje van de stad. We kregen toen ook een inkijkje in de tuin. Kijk hieronder het filmpje nog eens terug.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *