Weekendtips

Waar kan ik heen? Streekbierfestival, Ronde van Vlaanderen, Molen de Ster

Beeld: Marleen Stoker

Ieder weekend is er genoeg te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Streekbierfestival
Op 5, 6 en 7 april zijn er 60 verschillende bieren in 30 verschillende kroegen te proeven tijdens het Streekbierfestival. Verspreid door de binnenstad kun je van kroeg naar kroeg lopen om daar je nieuwe favoriete speciaalbier te ontdekken.

Jazz en Soul

Op zondag 7 april kun je bij Café de Stad en Café Tilt! genieten van muziek. Bij De Stad draaien dj’s Dab en The Shake de beste soulplaten tijdens Soul at The Stad. En in Tilt! is de maandelijks terugkerende avond Jazz op Tilt! met gitarist Anton Goudsmit.

Gratis naar klassieke muziek
Iedere week kun je op vrijdag terecht in de grote zaal van TivoliVredenburg voor klassieke muziek tijdens de lunch. Bachelorstudenten van de richting klassiek piano aan het conservatorium spelen uiteenlopende werken ter voorbereiding op hun afstudeerconcert. De zaal gaat om 11:45 open. De gratis kaarten kunnen op vrijdag 5 april vanaf 9:00 uur gereserveerd worden aan de kassa op of de website.

Virtuoze en grappige gitaarliedjes
Volgens het NRC Handelsblad maakte Dorine Wiersma vorig seizoen een van de beste voorstellingen. En haar lied ‘Stoute Heleen’ won de Annie M.G. Schmidtprijs. Op vrijdag 5 april brengt ze haar virtuoze en grappige gitaarliedjes, over mensen die doen alsof ze een glutenallergie hebben of senioren die denken dat de hele wereld om hen draait, op het podium van Parnassos. Kaarten zijn hier te koop.

Wielerklassieker op groot scherm
Op zondag 7 april wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. Een wielerronde die bekend is vanwege de kasseien en de Muur van Geraardsbergen (Had Fabio Cancellara een motortje in zijn fiets of niet?). In EKKO is het fietsspektakel op groot scherm te volgen. Kaarten zijn hier te koop. De opbrengst gaat ,net zoals de afgelopen jaren, naar War Child.

Rondleiding door Molen de Ster
Elke zaterdag is Molen de Ster open voor rondleidingen. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur neemt een gids je mee en vertelt over de geschiedenis van de molen en hoe de molen precies werkt. Als er voldoende wind staat, kunnen ze het ook laten zien. Meer informatie over de rondleiding is hier te vinden. Een kaartje kopen is niet nodig.

 

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *