Weekendtips

Waar kan ik heen? Improvisatietheater, Nederland-Duitsland, Beethoven

Beeld uit de trailer van ‘Om vier uur ben ik Ophelia’.

Ieder weekend is er genoeg te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Klassiek werk uitgelegd
Wat hebben de Gele Hesjes, rellen en revolutie te maken met de Derde Symfonie van Beethoven? Op die vraag krijg je op vrijdag 23 maart antwoord bij Out of the Blue in TivoliVredenburg. Een speciaal klassiek concert voor mensen die graag in die wereld duiken, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Kaarten voor het concert met naborrel zijn hier te koop.

Voetbal op groot scherm
Bij het Filmcafé houden ze ook van voetbal.  Op zondag 24 maart is de wedstrijd Nederland – Duitsland op groot scherm te bekijken. En dit keer gaat het ook ergens om. Het is namelijk een kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap voetbal van 2020.

De deuren gaan om 20:25 uur open. Een kaartje kopen is voor deze tribune niet nodig. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Depressie in woorden uitgedrukt

In deze bijzondere spoken word voorstelling speelt actrice Linde van Dorp een personage dat last heeft van depressies. Het personage voelt zich verbonden met Ophelia uit het stuk Hamlet van Shakespeare. Waar ze naar eigen zeggen elke dag om 16:00 uur in verandert. In 45 minuten wordt alles duidelijk

De voorstelling is op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart te zien in Theater Kikker. Meer informatie en kaarten zijn hier te vinden.


Bandwedstrijd Clash of the Titans

Wie wint dit jaar de Clash of the Titans? Het antwoord op die vraag komt op zaterdag 23 maart in dB’s. Na meerdere voorrondes en een wildcard-ronde gaan vijf bands nog één keer de muzikale strijd met elkaar aan. Tijdens de finale zijn veel verschillende muziekstijlen te horen. Van de elektronische funk van Muddy Grease, hiphop van KEEK tot punkrock van A_Men. Hier ontdek je de grote namen van morgen.

Een kaartje kost zes euro inclusief servicekosten en is hier te bestellen.


Geïmproviseerd levensverhaal

Vier acteurs en een pianist improviseren op vrijdag 22 maart een stuk gebaseerd op het leven van Henk Jan Borst. Alle inspiratie voor ‘De Theatergasten’ komt uit het interview dat hij op het podium geeft. Een eenmalig en uniek evenement in ZIMIHC Theater Wittevrouwen.

Kaarten zijn hier te reserveren en meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van De Theatergasten.

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *