25 culturele instellingen doen mee aan het programma

Volop kunst en cultuur tijdens Uitfeest 2021

Utrechtse culturele instellingen laten zaterdag 11 en zondag 12 september tijdens het Uitfeest van Culturele Zondagen zien wat de stad aan kunst en cultuur te bieden heeft. Het publiek wordt met een gratis en uitgebreid programma vol theater, dans, muziek, beeldende kunst en meer verwelkomd.

Het Uitfeest, georganiseerd door Utrecht Marketing, biedt onder andere vooruitblikken op het nieuwe culturele seizoen, proeflessen en rondleidingen. Zo’n 25 culturele instellingen, waaronder musea, theaters en scholen voor amateurkunsten, doen mee aan het programma.

Programmering

Het hele weekend kan het publiek binnen en buiten veilig genieten. Zo kan iedereen bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de filmroute van het Nederlands Film Festival en de kunstroute out of office van het Nieuw Utrechts Theater (NUT) volgen. Ook zijn er wandelroutes langs de singel, zoals de singelroute van CU2030 of de wandeling met Gilde Utrecht. Daarnaast kan het gehele weekend de tentoonstelling van HKU Fashion Design bij Landhuis Oud Amelisweerd worden bezocht.

12 september is het publiek welkom bij Stadsschouwburg Utrecht, BAK, basis voor actuele kunst, Werftheater en Spoorwegmuseum. Ook zijn theatergezelschap Schweigman& en IMPAKT van de partij en is er programmering bij Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht en Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek. Vanuit huis is het Uitfeest te beleven met registraties van Theater Utrecht.

Ook vinden er veel kinderactiviteiten plaats. Met op 11 september in de Bibliotheek Neude interactief toneel voor peuters (2+) van Theaterschool Utrecht en proeflessen van SET Producties en Muziekschool Utrecht bij ZIMIHC theater Wittevrouwen. Maar ook op zondag is er programma speciaal voor kinderen, zoals lessen van Sesar Toneel in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum.

Reserveren
Het volledige programma staat op www.culturelezondagen.nl. In verband met de coronamaatregelen geldt voor sommige activiteiten een maximum aantal deelnemers. In dat geval is het nodig vooraf een kaartje te reserveren. Ook dit kan via de website.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *