Cultuur in Utrecht Oost

Vijfde editie Korenfestival in Oost

Zondag 29 september vindt de vijfde editie van het Korenfestival van Cultuur in Oost plaats. Dertig voornamelijk Utrechtse koren zijn dan te beluisteren op het terrein van Utrecht University College (UUC) aan de Prins Hendriklaan. Bent u erbij? 

 Is alweer de vijfde keer dat de Stichting Cultuur in Oost het populaire Korenfestival organiseert. In 2015 het eerste jaar kwamen er achthonderd bezoekers, in 2018 waren het er tweeduizendvijfhonderd. Hoeveel het er op 29 september zijn is nog even gissen, maar met de komst van dertig(!) koren zullen het er zeker niet minder zijn. Dertig koren met een repertoire van Bach tot Beatles treden vanaf 11.45 tot 18.00 op in vier verschillende zalen van het UCC. Het programma is uitgebreider dan in 2018.  

Klassiek zingen met Het Utrechts Studenten Koor en Orkest. (USKO)                   

Het USKO verzorgt een workshop waarbij publiek wordt uitgenodigd om klassieke stukken mee te zingen. Deze workshop begint om 13.30, deelname is gratis en later in de middag worden de resultaten ten gehore gebracht in gezamenlijke uitvoering.  

Stemvorming en Inzingen                                                                                                                  

Gerard Legeland geeft, voorafgaand aan het programma, om 10,45 een workshop ‘Stemvorming en inzingen’. Deze is bedoeld voor zangers op het festival maar ook voor geïnteresseerden.  

Rondleiding door het GILDE Genoeg historie op deze voormalige militaire kazerne die iedere Utrechter beter kent als ‘De Kromhout’. Tijdens het festival kunnen bezoekers deelnemen aan een korte rondleiding waarbij leden van het GILDE uitleg geven over de historie van de diverse gebouwen. 

Marktkramen Net als bij vorige edities van het Korenfestival is er ook dit jaar weer een bescheiden marktplein waar kunst en kunstnijverheid te koop is. Ook zijn er foodtrucks die de inwendige mens (tegen betaling) voorzien van de nodige vitaminen. 

Kortom een festival dat u niet wilt missen, een festival dat verbindt voor iedere muziekliefhebber uit Utrecht-Oost, maar natuurlijk ook voor iedereen die van muziek houdt. 

Het volledige programma kunt u hier bekijken en/of downloaden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *