Record Store Day

Veel optredens in Utrechtse platenzaken tijdens Record Store Day

Beeld: Miho/Wikimedia Commons

Record Store Day is de dag van de onafhankelijke platenzaak. Op zaterdag 13 april zijn er door het hele land speciale releases te koop en zijn er optredens in winkels. Ook in Utrecht wordt het feestje gevierd.

In Utrecht zijn er optredens bij platenzaken Plato, in de Voorstraat, en bij Muziek Staffhorst Vinyl, aan het Willem van Noortplein. Het eerste optreden bij Plato is van singer-sonwriter Jelle Paulusma en begint om 11.30 uur. Bij Muziek Staffhorst Vinyl beginnen ze een uurtje eerder en staat Van Piekeren om 10.30 uur op het podium. Het volledige programma van Plato is hier te vinden en dat van Muziek Staffhorst Vinyl staat hier.

Naast deze winkels zijn er op andere plekken in de stad ook optredens. Dit zijn winkels of plekken die veel met muziek hebben, maar geen platen en cd’s verkopen. Ook bij The Village in de Voorstraat, boekhandel Broese en Koffie Leute op de Westerkade treden artiesten en bands op. Het volledige programma is op een rijtje gezet door muziekwebsite 3voor12 Utrecht. Hier is ook het programma voor de rest van de provincie te vinden.

Na afloop is er in EKKO een speciale afterparty met bands en dj’s. Meer informatie over de afterparty is hier te vinden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *