Eerbetoon aan de helden van de tour

Utrechtse zangeres Julie Huard maakt nummer voor start Tour de France: La bicyclette

Een bijzondere periode voor alle wielerliefhebbers breekt aan. Komend weekend start ’s werelds grootste wielerwedstrijd, de Tour de France, weer. In aanloop naar dit sportevenement brengt de Frans-Nederlandse zangeres Julie Huard op maandag 27 juni het nummer La bicyclette uit. Een vrolijke, eigentijdse versie van het klassieke chanson van Yves Montand dat tijdens de eerste Nederlandse tour-overwinning in 1968 van Jan Janssen hoog in de hitlijsten stond. Het nummer praat over een groep vrienden die op de fiets zware beproevingen ondergaat om het hart van een vrouw te veroveren. Julie wil met dit nummer en bijbehorende videoclip vol nostalgische beelden van de Tour de France alle wielerhelden uit de afgelopen 108 edities van de wielerwedstrijd eren.

“De Tour de France geeft voor mij altijd het startschot van de zomer”, zegt Julie Huard. “Als kind waren wij altijd de hele zomer bij mijn familie in Frankrijk. Ons huis lag direct aan de route waar de renners op nog geen meter afstand voorbij kwamen. In de weken van de Tour staat Frankrijk altijd helemaal op zijn kop. Het waren voor mij altijd de meest indrukwekkende dagen van mijn verblijf daar. Die grote stoere mannen die keihard voorbij fietsten op snelheden die ik nooit op mijn eigen fietsje zou halen. Het heeft mijn fascinatie voor de wielersport al op jonge leeftijd aangewakkerd.” Julie Huard maakte het nummer samen met producer Martijn Hak.

La Bicyclette
Het nummer La Bicyclette is één van de bekendste nummers van de Franse zanger en acteur Yves Montand. In 1968 bracht hij het uit als À Bicyclette en scoorde er een grote hit mee in Frankrijk en ver daar buiten. In Nederland stond het chanson onder de titel La Bicyclette op nummer zeven in de Top 40. De naamsverandering kwam kort na de release doordat er al een nummer met dezelfde titel al bleek te bestaan.

Julie Huard
Eind 2021 wint Julie Huard de Europese Artist of the Year award. Het is niet het eerste succes van de Frans/Nederlandse zangeres. In 2019 won zij ook al de prestigieuze Liesbeth List Prijs. Bij de start van de COVID-19 pandemie in 2020 begon Julie een eigen muziekkanaal op Youtube. Inmiddels volgen duizenden fans wereldwijd haar wekelijkse nieuwe zangvideo’s. Onder deze fans bevindt zich ook de Amerikaanse popster Camila Cabello die via Glamour Magazine haar bewondering voor het zwoele stemgeluid van Julie laat blijken. Ook de Franstalige nummers van Julie worden regelmatig uitgelicht onder de miljoenen volgers van de officiële kanalen van de overleden chansonnier Charles Aznavour. In januari 2022 treedt Julie op in New York met de band van Lady Gaga.

Hieronder de clip van La bicyclette.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *