optimistische en positieve boodschap

Utrechtse Lily Monori van Dijken is genomineerd voor de Vrouw in de media award

Utrechtse Lily Monori van Dijken is genomineerd voor de Vrouw in de media award. Lezers van De Nuk kennen Lily van haar maandelijkse columns op deze site. Ze is ambassadeur van Pleegzorg.nl. Van haar hand verscheen de poëziebundel Diversiteit/Diversity. In November, in de week van de pleegzorg kwam haar autobiografie uit. Ze werkt op het UMC, op de ICT-afdeling en als schoonheidsspecialist  in de zorg. De award is bedoeld om vrouwelijke experts aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Hieronder doet Lily een oproep om op haar te stemmen.

`”Door op mij te stemmen krijgen de onderwerpen van mijn boek nog meer aandacht. En dat is nodig.
Ik ben als zwart pleegkind opgegroeid in een wit gezin op de biblebelt. Over mijn ervaringen heb ik geschreven. De thema’s uit het boek breng ik in de media onder de aandacht. In het bijzonder (de positieve kant van) pleegzorg, diversiteit, maar daaraan gekoppeld ook discriminatie, ongewenst gedrag en uitsluiting. Ik toon in de media mijn kwetsbaarheid én kracht.

Als volwassen pleegkind hoop ik een inspiratiebron te zijn en blijven voor mensen, in het bijzonder pleegkinderen en -ouders. Ik wil ze stimuleren naar hun eigen verhaal en zichzelf te kijken. Mijn verhaal is een positief verhaal over inclusiviteit. Ik hoop daarmee de negativiteit, die nogal eens rond pleegzorg hangt, te doorbreken.
Dat wil ik graag blijven doen. Door interviews, columns, podcasts, artikelen en als spreker.
Door op mij te stemmen krijgen mijn mogelijkheden om mijn optimistische en positieve boodschap in de media te (blijven) verkondigen een boost!”

Lees hier het interview van Marieke van Willigen met Lily dat eerder op De Nuk stond.

Stemmen kan hier.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *