World Transplant Games

Utrechter Steven Pheifer wint goud bij de World Transplant Games Newcastle

Goud voor Steven (midden)

Vorige maand spraken we op De Nuk met Steven Pheifer, Utrechter die op zijn vijfde een niertransplantatie onderging. Dat ging 22 jaar goed. Daarna moest hij op zoek naar een nieuwe nier.

Na drie jaar dialyse kwam de redding van zijn zus Maronne Zij stond een nier af. En hij kon zijn leven weer oppakken. Steven, tenniscoach bij het Utrechtse Kampong, was dit weekend als speler actief bij de World Transplant Games Newcastle. Hij liet zien sportief weer op het hoogste niveau mee te kunnen doen en haalde goud. Op de site van de Stichting Sport en Transplantatie een verslag van zijn wedstrijden.

“Stefan begon zijn wedstrijden voortvarend. Met goed spel en een tactiek, die hij vooraf had afgesproken met zijn trainer Maarten, wist hij vele wedstrijden te winnen. Ook mentaal werd hij getest, maar deze test kwam hij prima door. Dit alles resulteerde in een halve finale tussen Stefan en Steven. En wat een halve finale was dat. Er werd gestreden om elk punt en gelopen voor elke bal. Maar na alle lange rally’s kwam uiteindelijk Steven als winnaar uit de bus en mocht hij gaan strijden om het goud. Een harde strijd werd het in de finale. Steven wist echter tactisch het spel beter te lezen en kon zo uiteindelijk de wedstrijd winnen en het GOUD mee naar huis nemen”. Gefeliciteerd Steven!

Kijk hier naar het filmpje dat we met Steven en zijn zus maakte.

 

Redactie