INDIGOx

Utrecht doet een level up

Vanmiddag werd in Speys Jaarbeurs het rapport met daarin de stand van zaken in de Nederlandse game-industrie gepresenteerd. Morgen blijft Utrecht in de ban van games, want dan viert INDIGOx zijn jubileumeditie en kun je er 31 van de nieuwste en vernieuwendste indie-games uit binnen- én buitenland zien.

Volgens de Games Monitor steeg het gemiddeld aantal banen in de Nederlandse game-industrie tussen 2015 en 2018 met 10% per jaar, en telt die nu 3850 banen en is die goed voor een totale omzet die ergens tussen de 225 en 300 miljoen euro ligt. De groei vond voornamelijk plaats in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.

Dat Utrecht een uitstekende voedingsbodem is voor game-ontwikkelaars wordt op vrijdag 28 juni ook bewezen op de tiende editie van INDIGOx. Dat is dé kans op gametalent tegen het lijf te lopen en de nieuwste, vernieuwendste en soms ook gewoon de gekste games te zien. Van de 31 games die er te spelen en te bewonderen zijn, komen de makers van heinde en ver, maar soms ook gewoon van heel dichtbij. Zo laat de in Utrecht woonachtige en werkzame Charlotte Madelon haar betoverende Rosa’s Garden zien, waarin je rozensoorten moet kweken, en het Utrechtse Abbey Games presenteert er Godhood, waarin je je eigen religie in elkaar kunt sleutelen.

Deze indie-amusumentshal is morgen vanaf 12:00 geopend in Speys Jaarbeurs, en je hoeft niet zoals in de prehistorie telkens een muntstuk in een sleuf te werpen voor een spelletje; in plaats daarvan is er een ticket te koop aan de deur.

Logo De Nuk
Auteur

Anton Damen

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *