HKU-studenten

Typisch Zuilense geluiden bij ‘Remix: Zuilen’

HKU-studenten Eefje van den Brink en Julius van IJperen aan het werk

Kun je je iets voorstellen bij typische Zuilense geluiden? HKU-studenten Eefje van den Brink en Julius van IJperen hebben ze in kaart gebracht. Op zaterdag 16 februari vanaf 14:00 uur brengen ze samen met de Zuilense producer Tantu Beats ‘Remix: Zuilen’ ten gehore in Bibliotheek Zuilen. Ook openen de studenten de mobiele studio die ze zelf hebben gebouwd.

Eefje van den Brink en Julius van IJperen studeren dit jaar af aan de HKU, in de richting Muziek en Technologie. Ze hebben zo’n anderhalve maand lang gejaagd op typische geluiden uit de Utrechtse wijk. Ze gingen de straat op met microfoons en opnameapparatuur en hebben geluiden opgenomen van ceremonies in de boeddhistische tempel, van de kippen in het Julianapark en van de rock ‘n’ roll in de Elvis Corner. Deze geluiden zijn komende zaterdag te horen tijdens een evenement in de bibliotheek aan de Zwanenvechtlaan 4 in Utrecht.

 

Eefje en Julius zijn niet alleen op geluidenjacht gegaan; ze hebben de afgelopen maanden gesleuteld aan een mobiele opnamestudio, die ze na de performance zelf openen. Leuk is dat anderen ook gebruik kunnen maken van de opnamestudio. Geïnteresseerden kunnen in een korte training hun ‘studiorijbewijs’ halen, en daarna mogen ze vrij gebruik maken van de ruimte.

Bibliotheek Utrecht hoopt jongeren uit de wijk op een nieuwe manier te betrekken bij de bibliotheek. Corina van Steeg van de Bibliotheek Utrecht: “We geven hen graag de mogelijkheid om creatief bezig te zijn.” Als de studio een succes is, overwegen de bibliotheek en HKU een vervolgproject in een andere vestiging te starten.

 

UVandaag besteedde gisteravond aandacht aan de geluiden uit Zuilen. De aflevering is hier te bekijken.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *