Open weekend

Tijdelijk beheer voormalig Broese gaat naar Stichting Art Utrecht

Foto: Luuk Huiskes

Eind april verhuisde na de bibliotheek, ook Broese Boekhandel naar het voormalige postkantoor op de Neude, het nieuwe ‘Post Utrecht’. Van 1974 tot 2020 bevond Broese zich in het pand op de Stadhuisbrug, dat voorheen een filiaal van V&D huisvestte. Het tijdelijk beheer van de voormalige bibliotheek werd al eerder deze maand toegekend aan Kunstliefde. Nu is Stichting Art Utrecht aan de beurt om tijdelijk het pand van voormalig Broese in te kleuren. Dat gebeurt o.a. met het Open weekend Art Utrecht / Galleries & Art Spaces, dat plaats vindt in het weekend van 12 t/m 14 juni wanneer galeries en kunstruimten na lange tijd in verband met het coronavirus, met aangepaste maatregelen, gezamenlijk open zijn. Art Utrecht wil daarmee kunstliefhebbers uitnodigen vooral weer live kunst te gaan bekijken, ontdekken en beleven in onze stad.

Stichting Art Utrecht is in 2015 vanuit een samenwerking van enkele galeries en presentatieruimten in Utrecht opgericht om de zichtbaarheid en vindbaarheid van beeldende kunst in Utrecht te vergroten. Als platform voor beeldende kunst hebben zij een website gelanceerd waarop verschillende galeries, presentatieruimten en de musea zich presenteren. Vorig jaar kwam daar ook een overzicht bij van professioneel beeldend kunstenaars in Utrecht stad en provincie. Verder is er een online agenda te vinden met tentoonstellingen. Daarnaast organiseert Art Utrecht ca twee keer per jaar Art Meat, een netwerkbijeenkomst voor de kunstsector. Deze vindt steeds op een wisselende locatie plaats om elkaar te leren kennen en mogelijke samenwerkingsverbanden aan te gaan. 

Inmiddels is een groot aantal galeries en presentatieruimten bij Art Utrecht aangesloten; AG Ruimte voor nieuwe kunst en media (Academie Galerie), BAK basis voor actuele kunst, CASCO Art Institute, Centraal Museum, De Kunstsalon, EXBoot, EXbunker, Fotodok, Frank Welkenhuysen Galerie, Galerie Larik, Galerie Rob Rademaker, Galerie SANAA, Grachtengalerie, Impakt Centrum voor Mediacultuur, Kunsthandel Juffermans, Kunsthandel Meijer, Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Kunstuitleen Utrecht, KuuB ruimte voor kunst en cultuur, Logman Gallery, Morren Galleries, Moving Gallery, Museum Catharijne Convent en RAUM.

In de voormalige bibliotheek organiseert Kunstliefde eind van dit jaar de vierde editie van UtrechtDownUnder, actuele kunst op een bijzondere locatie in Utrecht.

Open weekend Art Utrecht / Galleries & Art Spaces

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. (tijden en deelnemende locaties binnenkort bekend)

Verschillende galeries en kunstruimten openen gezamenlijk hun deuren voor het publiek. Er zijn aangepaste maatregelen per locatie. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *