Tankstation maakt plaats voor woningen

Tankstation Esso op Rotsoord sluit, ontwikkelaars willen nieuwbouw met ‘betaalbare’ koop

Gezicht op het benzinestation van Esso aan de Briljantlaan te Utrecht, met op de achtergrond de Watertoren (Heuveloord 25a) en rechts de Ravenoord. Foto: Het Utrechts Archief

Benzinestation Esso op Rotsoord moet wijken voor nieuwbouw. Twee ontwikkelaars hebben een plan voor een nieuw gebouw aan de Briljantlaan 11-15 in Utrecht met woningen en bedrijfsruimtes. Hiervoor worden het Esso tankstation, de wasstraat en garageboxen op de locatie gesloopt.

Ontwikkelaars DVP Planontwikkeling en VORM willen op de hoek Briljantlaan-Rotsoord ongeveer 140 tot 170 appartementen bouwen. Het worden volgens de gemeente Utrecht zoveel mogelijk 2- of meer kamerwoningen in de categorie betaalbare koop. Omdat hier een tekort aan is in Utrecht, staat de gemeente positief tegenover de plannen. Welk prijskaartje aan de appartementen hangt, is echter nog niet bekend. “De woningen passen bij huishoudens die het fijn vinden om in een levendige en creatieve buurt te wonen”, aldus de gemeente.

Parkeren
Op de begane grond komen bedrijfsruimtes. Het gebouw krijgt een parkeergarage met daarboven een groene binnentuin. Bewoners krijgen geen parkeervergunning voor de straat.

Het idee is beschreven in een intentiedocument dat door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. De bouwenvelop moet nog worden vastgesteld, ook wordt er nog een participatieproces gestart met omwonenden. Een exacte planning is nog niet bekend.

Tessa Heerschop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *