Van 'Utrecht' zijn bijna 10.000 exemplaren verkocht

Succesvol Utrechts kinderboek krijgt opvolger: ‘Nog meer Utrecht’

Deze week ligt ‘Nog meer Utrecht’ in de boekenwinkels, een nieuw prentenboek voor kinderen van 1 tot 100 jaar, getekend door Ellen de Bruijn. Het is een product van de Utrechtse uitgeverij Achter de Dom.

Ellen de Bruijn maakte de ruim tachtig warme, stijlvolle en kleurige tekeningen van echt Utrechtse plekken en Brigitte Nieubuur schreef de tekstjes. Het is weer een vrolijk boek geworden met allerlei leuke weetjes over onze geliefde stad.

Het in 2020 uitgekomen prentenboek ‘Utrecht’, met dezelfde opzet, is een enorme hit geworden in Utrecht. Er is ook een Engelse, Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse en Japanse versie. Binnenkort hoopt de uitgeverij het 10.000e exemplaar te verkopen. Dat is een duizelingwekkend aantal voor een lokaal (kinder)boek!

IJzerwaren zaak Pijper staat ook in het boek

In de reacties op ‘Utrecht’ werden veel tips gegeven van locaties die geschikt zouden kunnen zijn voor een vervolgboek. Deze zijn door de makers ter harte genomen. Nu is er ook aandacht voor: het Hanengeschrei, ijzerwarenzaak Pijper, de Weerdsluis, het Maximapark, de Stadsschouwburg, de drie bioscopen van Jos Stelling, molen De Ster, villa Jongerius, stadion Galgenwaard, de Berekuil, de Amsterdamsestraatweg enzovoort, enzovoort.

Helemaal in het midden van het boek is een uitklapbare tekening te zien van het prachtige atelier waar kunstenaar Pieter d’Hont zijn bekende Utrechtse beelden maakte: de Bizon, het Paard met Veulen en natuurlijk Anne Frank.

‘Nog meer Utrecht’ is in een Nederlandse en Engelse versie te koop voor 22,50 euro bij boekhandels en museumwinkels en te bestellen bij boek@achterdedom.nl

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *