Levensecht leren

Studenten helpen bewoners met loket in Kanaleneiland

Levensecht leren

Midden in de wijk Kanaleneiland, tegenover de HEMA, gaat een groep studenten van start met een eigen wijkloket. Vanaf 12 oktober kunnen bewoners uit de buurt bij ‘Loket 1’ terecht voor hulp bij administratieve of juridische vragen. Denk aan ondersteuning bij het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD of hulp bij uitleg van een brief.

Loket 1 is een initiatief van het Business & Administration College, onderdeel van ROC Midden Nederland, in samenwerking met Academie van de Stad. Met dit initiatief wil het Business & Administration College, dat midden in de wijk Kanaleneiland gehuisvest is, ‘levensecht leren’ bevorderen . 

Gerund door studenten

De mbo-studenten die bij Loket 1 aan de slag gaan, volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM. Zij worden door ‘skillscoaches’ van het HBO gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Vanuit Loket 1 ervaren de studenten hoe het is om mensen te ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen de studenten op deze manier iets betekenen voor de bewoners van Kanaleneiland.

Gratis advies

Het advies van de studenten is gratis. Het loket is vanaf 12 oktober 2021 geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 uur tot 13 uur. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *