Broese boekverkopers

Speciaal voor BROESE gesigneerde exemplaren top 10 (+ Michel Sakkers tipt)

Michel Sakkers tipt (foto: De beeldenbouwerij)

  1. Ik ga leven / Lale Gül
  2. Orakel / Thomas Oldeheuvelt
  3. Coco kan het / Loes Riphagen
  4. De honderd van Heytze / Ingmar
  5. Zuurstofschuld / Toine Heijmans
  6. Zachtop lachen / Malou Holshuijsen
  7. Moederstad / Philip Dröge
  8. Gedachten over onze tijd / Tommy Wieringa
  9. Confrontaties / Simone Atangana Bekono 
  10. Mijn legendarische moeder overleeft alles / Marcel van Roosmalen
Ook Marcel van Roosmalen signeerde

‘Buitenaards’ neemt hij ons mee op een duizelingwekkende reis door de ruimte’

In 2017 vloog er door ons zonnestelsel een merkwaardig object (Oumuamua genaamd door de sterrenkundigen in Hawaï, die het voor het eerst waarnamen) dat wetenschappers over de hele wereld voor een raadsel stelde. Het was geen komeet noch een asteroïde, daar waren de astronomen het wel met elkaar over eens. Daarvoor vloog het simpelweg te snel, in een te vreemde baan en liet het bovendien geen enkel spoor van gas of ruimtepuin na.  

Wat was het dan wel? 

Geen enkele wetenschapper durfde zijn reputatie en carrière op het spel te zetten door te suggereren, wat na zorgvuldige eliminatie van alle mogelijke verklaringen, de meest logische was: het was een object van een buitenaardse, technologisch zeer geavanceerde beschaving. Dat wil zeggen niemand op Avi Loeb na. Avi Loeb is geen fantast met een hoedje van aluminiumfolie op die ze ziet vliegen maar een van de meest gerenommeerde astronomen van dit moment. In zijn net verschenen boek ‘Buitenaards’ neemt hij ons mee op een duizelingwekkende reis door de ruimte en tijd op zoek naar de meest waarschijnlijke verklaring voor dit mysterieuze object.  Zijn speculatieve wetenschap is stevig gegrond in de wetten van de fysica, biologie en AI en zijn beschrijvingen van hoe buitenaards leven er biologisch of kunstmatig uit zou kunnen zien zijn ronduit fascinerend.

Wat zijn boek vooral zo interessant maakt, is dat Avi Loeb niet bang is te filosoferen over de implicaties voor de wetenschap, ons religieus besef en ons mensbeeld van een mogelijk contact met technologisch hoger ontwikkelde buitenaardse wezens (komen ze bijvoorbeeld in vrede, of juist niet?). 

 ‘Buitenaards’ is een aanrader voor iedereen die kijkt naar de sterren en zich afvraagt of er ergens in het heelal misschien iets beters is dan de mens.  En na het dichtslaan van dit boek zullen de beroemde woorden van science officer Spock uit Star Trek u door het hoofd schieten: It is not life as we know or understand it. Yet is is obviously alive. It exists. (Michel Sakkers)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *