Coronacrisis heeft er hard ingehakt

Sonnenborgh verloot campingnacht onder sterren

Sonnenborgh vraagt financiële steun van het publiek met een bijzondere loterij Win een unieke nacht onder de sterren op Camping Sonnenborgh Museum en sterrenwacht Sonnenborgh wil met een bijzondere loting 15.000 euro inzamelen om de renovatie van de museumtuin te bekostigen.

De hoofdprijs van de loterij is een unieke overnachting voor twee personen op de eenmalige privé Camping Sonnenborgh. In het historische hart van Utrecht staat tussen de gebouwen van de sterrenwacht tijdelijk een tent in de groene museumtuin te wachten op de winnaars. “Door een lot te kopen, steunen mensen de sterrenwacht en ze maken ook kans op deze exclusieve nacht onder de sterren” zegt directeur Maarten Reichwein. Hij opent op 21 juni Camping Sonnenborgh door er één nacht te proefslapen. Reichwein: “Ik moet onze glamping natuurlijk wel even testen.”

Zware tijd

“De coronacrisis heeft er ingehakt. Daarom hebben we hulp nodig,” aldus Reichwein. De sterrenwacht uit 1853 is gebouwd boven op een bastion uit 1552. Er is groot onderhoud nodig ook om de monumentale stadswal te beschermen. Met het geld van de loterij willen we de museumtuin van Sonnenborgh anders inrichten en een onderdeel maken van het museum. “Voor de pandemie had Sonnenborgh een goede financiële positie, maar toen moesten we dicht. Lang waren er geen museumbezoekers, scholen, rondleidingen, cursussen en sterrenkijkavonden. We willen ondanks deze tegenslag de kans om ons museum te verbeteren niet missen. We hopen dat het publiek ons kan helpen. De winnaars krijgen ook nog een unieke vakantie in eigen land.”

De verkoop van de Camping Sonnenborgh loten start op de langste dag van het jaar: 21 juni. Een lot kost 25 euro en is alleen verkrijgbaar via de website van Sonnenborgh.

Feestelijk diner, nachtelijk bezoek aan de sterrenwacht en ontbijt

Elk lot steunt Sonnenborgh en geeft kans op die exclusieve overnachting voor twee personen op Camping Sonnenborgh. Inclusief een feestelijk ontvangst, diner van restaurant Hemel & Aarde en een nachtelijk bezoek aan de sterrenwacht om door de telescopen naar de maan, planeten en sterren te kijken. De volgende dag is er ontbijt bij de tent met uitzicht op de singel. De winnaar van deze hoofdprijs kan in overleg met Camping Sonnenborgh een kampeerdatum kiezen. Er zijn meer aantrekkelijke prijzen te winnen, zoals een Utrecht bierpakket, een privé-rondleiding en zelfs de tent wordt verloot. Reichwein: “Iedereen die een lot koopt is een winnaar, want je draagt bij aan de openstelling van een uniek stukje Utrecht.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *