De uitvoering vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober

Sinlosen, Sodomieten & Slijkburgers: cantate over het duistere verleden van Utrecht

Uphoff, Japin, Giphart en Harry de Wit

De 900-jarige geschiedenis van Utrecht kent mooie verhalen maar ook gebeurtenissen die een minder fraai beeld van de stad schetsen.

Denk aan de Sinnelosen (psychiatrische patiënten die werden opgesloten), Sodomieten (homomannen die werden gemarteld en gewurgd) en Slijkburgers (burgers die gedwongen werden het slijk in de stad op te ruimen).

Deze geschiedenis was voor Utrechtse schrijvers Arthur Japin, Ronald Giphart en Manon Uphoff uitgangspunt voor de liedteksten die zij schreven voor de voorstelling “Sinlosen, Sodomieten & Sljkburgers.”  Vraag daarbij is of er eigenlijk wel iets is veranderd.

De muziek van “Sinlosen, Sodomieten & Sljkburgers” is gecomponeerd door Harry de Wit, componist, muzikant en ontwerper van elektroakoestische installaties. Voor deze hedendaagse cantate combineert hij wonderbaarlijke geluidslandschappen met live muziek, vocalen en de stem van de Dom.
Herman van Tongerloo schreef het verbindende koraal.

De uitvoering vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober in de St. Michaelskapel van de Domtoren. Kijk hier voor de kaartverkoop.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *