Eet smakelijk!

Rik de Jonge van Madeleine is nu thuiskok: “Ik heb voor het eerst mijn oven gebruikt”

Dat dagelijkse rondje deed Rik altijd al.

Rik de Jonge, chefkok van Madeleine, kookt sinds de Corona-maatregelen noodgedwongen zijn potje thuis. Dat is voor de volgers van de instagram-pagina van Madeleine geen straf. Regelmatig zet hij daar een gerecht op. Het levert veel positieve reacties op.

“Het zijn rare tijden. Je gaat naar een restaurant voor lekker eten maar ook voor de gezelligheid. Dat sociale aspect valt nu weg en dat is voor veel mensen lastig. Dat dagelijkse kopje koffie heeft voor veel mensen een functie. Ik merk het zelf ook wel. ’s Ochtends een bakkie bij de Village, na het werk een biertje bij Orlof. Het was toch een vast ritueel dat wegvalt. Er wordt in Nederland nog veel thuis gegeten, maar in bijvoorbeeld Londen gebeurt dat nauwelijks meer. Veel mensen hebben daar niet eens een keuken. Hun sociale contacten vinden plaats in restaurants. Wat moeten zij nu? De sluiting van de horeca zal daar maar ook hier de eenzaamheid van mensen vergroten.”

Rik is nu een thuiskok geworden. En dat is hij nooit geweest.

“ik kookte nooit thuis. Eten deed ik altijd buiten de deur. Mijn oven heb ik vorige week voor het eerst gebruikt. Ik heb maar even twee pannen en een staafmixer van Madeleine meegenomen. Een weegschaal heb ik ook niet. Maar met die beperkte middelen kan je nog best wat lekkers maken. Ik doe dagelijks mijn rondje: even langs de Kanaalstraat, vandaag groenten gehaald bij Goey-Koot. En dan ga ik aan de slag. Toen ik een foto van een gerecht op instagram plaatste, kwamen reacties van mensen die uitleg wilde. Dus zet ik er nu ook het recept bij. Het moet wel voor de mensen thuis te doen zijn. Dus geen gastronomische hoogstandjes. Vandaag maak ik een pot-au-feu. Het vlees wat ik overhoud gaat  in de huzarensalade van morgen. Het is leuk om te doen, maar onze zaak kan wat mij betreft niet snel genoeg open. Ik mis de drukte en de reuring.”

Volg Rik op instagram van bar-bistro Madeleine.

“Ik heb maar wat pannen van Madeleine meegenomen.”
Ingrediënten voor de pot au feu.
Eet smakelijk!
Het recept van gevulde artisjokken op de instagram-pagina van Madeleine.

 

 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *