Nieuwbouw naast De Knoop

Restaurant The Green House maakt plaats voor pand met ‘stadslobby’

The Green House moet wijken voor nieuwbouw

Restaurant The Green House aan de Croeselaan wordt op termijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Naast de Rabobank worden twee kantoorgebouwen én een woongebouw gebouwd. Hierin zou ook een ‘stadslobby’ kunnen komen. Dit is volgens de plannen een openbare ontmoetingsplaats voor onder meer medewerkers, bewoners en bezoekers.

De gemeente Utrecht wil nog een extra gebouw neerzetten naast Rijkskantoor de Knoop. Tot nu toe werd gesproken van twee nieuwe kantoorgebouwen, in het nieuwe ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt komt daar nog een gebouw bij met woningbouw.
Het gebied ligt naast de Rijkskantoor de Knoop, tussen de Croeselaan en de sporen van Utrecht Centraal in. Het huidige restaurant ‘The Green House’ en de parkeerplaatsen verdwijnen wanneer hier gebouwd wordt.  

Oud plan

Het oorspronkelijke plan voor de gebouwen is reeds tien jaar oud. De Gemeente Utrecht, de Rijksgebouwendienst (RGD) en NS Stations maakten in 2013 een integrale gebiedsontwikkeling voor de Westflank Zuid.

De twee grote kantoorgebouwen moeten volgens het bestemmingsplan ook ruimte bieden aan maximaal 100 appartementen in het middenhuursegment. In het oorspronkelijke bestemmingsplan uit 2013 staat dat de middeldure huurprijs tussen de 348 en 535 bedraagt. Anno 2023 bedraagt middeldure huur tussen de 808 en 1175 euro huur per maand.

Middeldure koop werd destijds ook geopperd, woningen zouden dan tussen de 215.000 en 350.000 euro bedragen. Men ging er echter vanuit dat de vraagt naar huurwoningen hoger is dan die naar koopwoningen.

Het ‘Ontwerpbestemmingsplan Westflank Zuid, Stationsgebied 1e herziening’ lag tot  donderdag 4 januari ter inzage en inspraak op het Stadskantoor. De bouw zou volgens de planning in 2024 starten, maar die planning wordt waarschijnlijk niet gehaald.

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *