Met Ton aan de wandel

Met Ton aan de wandel: Restanten van de brand aan de Nobelstraat

Ton van Rooijen loopt dagelijks door de stad met zijn camera. En elke dag verbaast hij zich weer over Utrecht. (“Ik kan er maar geen genoeg van krijgen”) In met “Ton aan de wandel”  kijken we regelmatig met hem mee. Gisteren was hij bij het afgebrande pand van New York Pizza in de Nobelstraat. Zal er ooit nog een heropening komen?

 

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *