anderhalf miljoen bezoekers

Record aantal bezoekers voor de Bieb

Evelien van der Zwaag, Reza, Eva en Deirdre Carasso (r)

Woensdag 14 december heeft Bibliotheek Utrecht de anderhalf miljoenste bezoeker van dit jaar verwelkomd. Niet eerder kwamen in een jaar zoveel Utrechters naar de bieb. Evelien van der Zwaag, met haar drie kinderen Reza (6), Feye (4) en Eva (2), in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum werden in het zonnetje gezet.

Directeur Deirdre Carasso verwelkomde de anderhalf miljoenste bezoeker in Bibliotheek Leidsche Centrum met een bos bloemen. Evelien van der Zwaag en haar kinderen kijken verrast op als er een knal klinkt. Ze worden bedolven onder de gouden confetti. Evelien: “We zijn elke week wel een keer in de bieb. Om boeken uit te zoeken, samen te lezen en soms om te spelen.”

Trots

Het jaar begon voorzichtig vanwege de beperkingen door corona. Vanaf maart werd weer meer mogelijk. Deirdre Carasso: “Wij zijn trots dat, ondanks de coronabeperkingen aan het begin van dit jaar, al onze 13 vestigingen samen dit jaar anderhalf miljoen keer bezocht! Het is mooi dat zoveel Utrechters ons wisten te vinden en bij ons kwamen om te lezen, lenen, leren en elkaar te ontmoeten.” Van alle vestigingen zijn Bibliotheek Neude en Leidsche Rijn Centrum het best bezocht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *