Gezellige mengelmoes van stijlen

Pop-up restaurant De Zware Jongen brengt met ruim terras leven in het Muntgebouw

Gisteren opende in het Muntgebouw een pop-up restaurant met een ruim terras: ‘De Zware Jongens’.

Eén van de initiatiefnemers Arne Koefoed: “Het Muntgebouw is één van de mooiste  gebouwen van Utrecht, maar was vele jaren streng beveiligd en niet toegankelijk voor buurtbewoners. ‘De  Zware Jongens’ breken dit voormalige geldpakhuis open en starten een tijdelijk restaurant met een ruim, groen terras op het zuiden met de hele dag zon tot zonsondergang.” 

De kluisdeuren gaan open 

Het karakteristieke Muntgebouw uit 1911 staat sinds 2020 deels leeg sinds de Koninklijke Nederlandse Munt  NV naar Houten verhuisde. Een deel van het gebouw is sinds 2014 in gebruik voor verhuur van diverse zalen  voor vergaderingen en congressen, maar de buurtbewoner kon het bijzondere gebouw niet zo maar  binnenwandelen. “Dat gaat nu veranderen”, zegt Koefoed. “De Zware Jongens’ maakt dit gedeelte van het  Muntgebouw toegankelijk voor iedereen met een restaurant en een ruim opgezet, groen terras. Wij willen een gezellige, informele, inclusieve sfeer maken. Iedereen is welkom.”

De afgelopen zomers is gebleken dat veel mensen in de buurt van het Muntgebouw willen recreëren.

Koefoed: “Door de hekken open te  gooien, ontsluiten we een stuk stad voor creativiteit en ontspanning. We hebben een klein binnenpodium waar  we een programma willen voor bandjes, theater, stand-up en stille disco achter het hek.”

Duurzaam 

‘De Zware Jongens’ gaan zo lokaal en duurzaam mogelijk opereren. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met  lokale en duurzame producten. Koefoed: “De Zware Jongens presenteren Utrechts ‘finest’ op de kaart: De  koffie komt van de kenners van KEEN, biologische natuurwijnen van Vleck, frisdrank van de Roze Bunker en  uiteraard staan er Utrechtse bieren op de kaart.”

Er is in het interieur zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede  producten. De tafelbladen zijn gemaakt van oude standvloeren, op de ramen is een kleurrijk glas in lood  patroon gemaakt van oude disco lichtfilters en de bar is gemaakt van een antieke daklijst met de oude TL bakken die in het plafond van het Muntgebouw hingen. Koefoed: “We willen een gezellige mengelmoes van  stijlen die gelijk sfeerverhogend en drempelverlagend werkt. Het is de komende weken nog pionieren en  experimenteren wat allemaal kan in het historische pand”, aldus Koefoed.  

Wie zijn De Zware jongens? 

Het team van ‘De Zware Jongens’ bestaat uit een groep Utrechtse ondernemers die ook verantwoordelijk zijn  voor het opzetten van de Winkel van Sinkel en Kampeerterrein de Lievelinge in Vuren. Het pop-up horecaconcept van ‘De Zware Jongens’ blijft tot dat de renovatie van het Muntgebouw zal starten, naar verwachting het tweede kwartaal van 2022. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *