Berichten van het plandelfront

Plandelman stopt niet in Stoptober

Wandelman & Plandelman bij een van de forten van de Waterlinie Wandeltocht

Aanstaande zaterdag genieten meer dan 1500 wandelaars van het groen in en rond Utrecht en de speciaal voor de Waterlinie Wandeltocht opengestelde forten. Om de deelnemers de allermooiste ervaring te gunnen, komt Plandelman al op vrijdag de 13de in actie, gewapend met peukenpincet (en blarenpleisters) om de 33 kilometer tellende route schoon te maken.

Als de deelnemers op zaterdag 14 oktober aan de Waterlinie Wandeltocht bij de Galgenwaard beginnen, is er hopelijk geen vuiltje aan de lucht… én ook niet op de grond. Nou ja, in ieder geval geen peuk.

Want Plandelman is van plan om de dag daarvoor alvast de hele 33 kilometer (de langste afstand van de tocht, die al bij 5 km begint) voor te lopen en alvast peukvrij te maken. Sigarettenfilters, waarvan er alleen in Nederland per jaar al zo’n 7 miljard op straat en in de natuur belanden, verzieken met hun plastics en gif letterlijk ons grondwater. Daarmee is het misschien wel het meest kwaadaardigste zwerfafval dat bestaat. Weg ermee dus!

Mattijn Boerkamp, mede-initiatiefnemer van de Waterlinie Wandeltocht: “Op de Waterlinie Wandeltocht loop je dwars door UNESCO werelderfgoed in een groen, waterrijk landschap. Zwerfafval als peuken doen natuurlijk afbreuk aan de beleving. Mocht Plandelman de dag daarvoor toch nog weggegooide filters over het hoofd hebben zien, dan roepen we onze wandelaars op om die zelf op te rapen: bij de WasteBar, die bij het vertrek- en eindpunt staat opgesteld dient zwerfafval als betaalmiddel voor versnaperingen als poffertjes.”

Organisator Mattijn Boerkamp plandelde ook alvast een stukje

Mocht Plandelman een paar heterdaadjes tegenkomen op zijn Waterlinie Plandeltocht, dan heeft hij voor buitenrokers een PeukenPocket op zak. Dat handige asbak-envelopje bezorgt rokers weliswaar geen schone longen, maar wel een schoon geweten.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *