Partnerbijdrage

Personeelstekort een probleem? Check snel deze mogelijkheden

Loop maar eens een rondje door de stad en je ziet overal vraag naar personeel. Op de ramen van winkels die noodgedwongen dicht zijn, bij horecagelegenheden die vanwege een tekort aan mensen twee keer zo hard moeten lopen en helemaal bij uitzendbureaus. Er zijn veel vacatures en gezien de vergrijzing zal de vraag naar personeel de komende jaren alleen maar meer worden. Het personeelstekort is niet zomaar op te lossen. Het enige dat je kunt doen, is je uiterste best om goed personeel te vinden. Daar gaat dit artikel je bij helpen.

De juiste software

Veel uitzendbureaus kunnen een flinke stap zetten door een goed softwarepakket aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten uitzend software. Het grote voordeel daarvan is dat je de beste bundel kunt kiezen. Beschikbare opties zijn talent management, contract management en essentials, wat de basis is. De software is een onmisbare steun in je zoektocht naar goed personeel.

Zoek de juiste hulp

Samenwerking is een van de belangrijkste aspecten in de zoektocht naar personeel. Gelukkig is er in Nederland (en in de rest van de wereld) genoeg expertise om je te helpen. Met specialisten van bedrijven zoals Hello Flex wordt zowel het vinden van personeel als het werken een stuk eenvoudiger. Deze bedrijven hebben naast expertise ook de nodige soorten software waar je gebruik van kunt maken.

Stel je eisen bij

Dit klinkt misschien alsof je allerlei concessies moet maken, maar dat valt gelukkig reuze mee. Sinds de coronacrisis is er het nodige veranderd. Zo wordt er meer en meer deels vanuit huis gewerkt. Daar ligt een grote kans voor bedrijven die extra personeel nodig hebben. Je kunt je zoekgebied flink uitbreiden. Weinig werknemers hebben er zin in om dagelijks een uur heen en een uur terug te rijden naar hun werk. Maar als dit maar een of twee keer per week nodig is, is dat veel minder een probleem. Door als werkgever niet moeilijk te doen over hybride werken, maar dit juist toe te juichen, word je aantrekkelijker voor werknemers.

Kijk naar buitenlandse werknemers

Je hoeft je zoekgebied niet te beperken tot de gemeente, provincie of Nederland alleen. In het buitenland zit een hoop kennis die je goed kunt gebruiken. Dit wordt bijvoorbeeld veel gedaan in de ICT-wereld of op het gebied van consultancy. Het aantrekken van buitenlands personeel heeft diverse voordelen. Het belangrijkste is de kennis die je in huis haalt. Daarnaast is het gunstig dat je niet met reiskosten zit.

Kijk naar wat je al hebt

Als manager of directeur weet je dat je personeel ambitie heeft. Je hebt immers al vaak genoeg gehoord dat ze willen doorgroeien. Dit is juist een manier om creatief met het opvullen van vacatures om te gaan. Stel dat een bepaalde functie al lange tijd openstaat, waarom probeer je dan niet intern te kijken? Natuurlijk moet die functie dan weer worden opgevuld, maar misschien is daar makkelijker een vervanger voor te vinden.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *