Meer dan 80 Utrechtse dichters verzameld

Ontmoet alle dichters van het Dichtersgilde – speciale editie

Dichtkrant in de maak

De laatste donderdag van januari is altijd Gedichtendag. Deze avond presenteren de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde in de bibliotheek de speciale bloemlezing ‘Ik weet niets eens je naam – meer dan 80 Utrechtse dichters verzameld’.

Natuurlijk zijn er dichters aanwezig. Na afloop krijgen alle bezoekers een gratis exemplaar. Deze avond zal ook de bijbehorende expositie feestelijk geopend worden.   

Met de bloemlezing: ‘Ik weet niet eens je naam – meer dan 80 Utrechtse dichters verzameld’, gaat een lang gekoesterde wens van het Utrechts Stadsdichtersgilde in werking. Met deze uitgave brengt het Gilde zoveel mogelijk werkzame dichters uit Utrecht onder de aandacht bij een groot publiek.  

De bloemlezing in krantformaat wordt gratis verspreid via de Utrechtse bibliotheken, en waar gewenst op middelbare scholen en andere plekken. Met deze krant (oplage 5.000 exemplaren) wordt voor het eerst een breed overzicht gegeven van de poëtische geluiden in Utrecht. Van stemmen die al gekend zijn bij een groot publiek, tot aan stemmen die nu wellicht voor het eerst gelezen worden.

Bekijk hier een pagina van ‘Ik weet niet eens je naam’.

Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *