Where east meets west

Ondernemers achter The Streetfood Club en Rum Club beginnen Carmel Market op Janskerkhof

Joost Bergsteijn en Wes Schreutelkamp, mede-eigenaren van de succesvolle restaurant concepten The Streetfood Club en Rum Club, openen een nieuwste aanwinst. Carmel Market moet deze zomer de deuren openen.  

Het restaurant opent – naar verwachting in juli – op het Janskerkhof 10,  naast The Streetfood Club (voorheen was hier restaurant Luden gevestigd). Carmel Market is één van de populairste en de meest levendige markten van Tel Aviv. ‘Deze markt vormt de bron van de inspiratie voor Carmel Market als restaurant. We noemen onze keuken ‘Modern Middle Eastern Mediterranean’, een keuken die het gehele Levant gebied beslaat’, laten de ondernemers weten.

De Levant is de historisch- geografische naam voor een uitgestrekt gebied in West-Azië, en beslaat landen als Syrië, Libanon, Jordanië, Israel, maar ook Turkije, tot de kusten van Griekenland, Cyprus en Egypte. Tel Aviv representeert deze keuken op een vooruitstrevende manier; ‘Where East meets West’, waar traditie en de nieuwe wereld samen blenden.

De keuken van Ottolenghi

‘Yotam Ottolenghi heeft deze keuken de afgelopen jaren veel bekendheid gegeven. Deze blend van invloeden zorgt voor een georganiseerde chaos op tafel, een balagan. Met brood als verbindende factor, gaat het in dit concept om samen zijn en samen delen. In alle gerechten proef je de versheid en ambacht terug. Het gaat om eenvoud, maar is niet eenvoudig.’

Druk op tafel, rustig in het interieur

In tegenstelling tot The Streetfood Club en de Rum Club wordt het interieur van Carmel Market rustig. ‘Druk op tafel, dus rustig in het interieur.  De kleuren en materialen zijn natuurlijk en puur. ‘Dit resulteert in een ingetogen stijlvolle inrichting. Samen met de originele details uit het pand, mixt dit – net als de gerechten – modern met traditie, maar altijd op een verfijnde manier.’  Het marktgevoel van de Carmel Market wordt doorgetrokken in de ruime binnentuin.

WOW-factor

De ondernemers zoeken voor Carmel via crowdfunding mede-investeerders. ‘We zijn niet bang om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar hebben hulp nodig om ook dit restaurant de WOW-factor te geven die men van ons gewend is.’ Lees hier meer over de crowdfunding van Carmel Market.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *