educatie

Nieuwe theaterschool voor kinderen, jongeren en volwassenen

Utrecht is een nieuwe theaterschool rijker: Theaterschool Utrecht. Op een nieuwe locatie in de stad aan de Laan van Puntenburg 2 bieden zij theatercursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een plek waar ruimte wordt geboden aan creativiteit, in een community waar iedereen zich thuis kan voelen. Op 11 september kunnen geïnteresseerden kennismaken met Theaterschool Utrecht tijdens De Proeverij waar gratis proeflessen gevolgd kunnen worden. 

Na de sluiting van het UCK is er veel in beweging op het gebied van amateurkunsteducatie in Utrecht. Theaterschool Utrecht geeft iedereen de kans om theater te maken in een professionele omgeving.  Theaterschool Utrecht verleidt jong en oud om zichzelf te ontdekken en zich te ontwikkelen door bezig te zijn met theater. Voor de een is dat ontdekken hoe je plezier kan halen uit theater en voor de ander is dat het ontwikkelen van talent.

Een leven lang leren

Uniek in Utrecht is de doorlopende theater-leerlijn, alles onder één dak. Zodra iemand in aanraking komt met theater en de vonk overspringt, kan hij of zij aanhaken bij de leerlijn ‘De Hoofdstraat’. Theaterschool Utrecht biedt nieuwe uitstapjes naar andere podiumkunsten zoals musical, storytelling of andere disciplines zoals film en schrijven. Talent wordt uitgedaagd om het hele aanbod te doorlopen, uitmondend in Theaterklas 1, 2 en 3, de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT) en de Vooropleiding Theater. Een van de nieuwe ontwikkelingen is een nauwe samenwerking met de HKU, die gaat samenwerken met de Vooropleiding Theater.

Kennismaken tijdens De Proeverij

Op 11 september kan je kennismaken tijdens De ProeverijTussen 16.00 uur en 22.00 uur kunnen kinderen, jongeren en volwassenen gratis proeflessen volgen zoals theater, musical, film, schrijven, kleinkunst, theatersport of een van de andere cursussen.

Over Theaterschool Utrecht

Theaterschool Utrecht – opgericht in april 2019 – is het initiatief van Arieke Luikinga, Monica Benjaminse, Wilfred Hermkens en Hannah Ebbinge. Zij zijn theaterprofessionals met jarenlange ervaring binnen amateurkunsteducatie met hart voor theater en een zeer breed netwerk in de stad Utrecht. Zij worden ondersteund door meer dan 40 betrokken docenten. Theaterschool Utrecht bouwt op haar nieuwe locatie in Utrecht aan een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen hun hart kunnen ophalen als het gaat over amateurtheater en talentontwikkeling. Zij delen het pand aan de Laan van Puntenburg 2 met De Utrechtse Muziekschool. De inrichting van de theaterschool wordt verzorgd door de Utrechtse Kringloopwinkel de Waarde die tevens een pop-up store opent in de foyer.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *