Nieuwe vertelvormen

Nieuwe directeur Hoogt on Tour: Annemarie Nycolaas verruilt de Kunsthal voor Hoogt on Tour

Annemarie Nycolaas

Vanaf 1 augustus is Annemarie Nycolaas de nieuwe directeur van Hoogt on Tour. Op dit moment is ze curator bij de Kunsthal in Rotterdam, waar ze zich in het bijzonder richt op de ontwikkeling van innovatieve tentoonstellingen waarin audiovisuele en digitale media een belangrijke rol spelen.

Eerder dit jaar stelde ze de populaire tentoonstelling samen over en met de Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke. Voor de Kunsthal was ze o.a. werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar ze verantwoordelijk was voor de Experience, het interactieve museum over beeldcultuur en omroepgeschiedenis.

’t Hoogt zegt zich in te zetten in op beeldcultuur. Voor wie zich afvraagt wat daar precies mee wordt bedoeld, Nycolaas ziet dat als de nieuwe vertelvormen.

“Beeldcultuur bestaat uit film, maar ook uit zoveel meer. De invloed van YouTube, social media en games op de populaire cultuur en beeldcultuur is enorm. En ik ben ervan overtuigd dat het eind van die ontwikkeling nog lang niet in zicht is, ook met de toenemende invloed van virtual, augmented en mixed reality. Ik zie er naar uit dat we straks in de Machinerie de kans krijgen om ons met het team van Hoogt on Tour en onze partners ook op deze nieuwe vertelvormen te richten”.

.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *