Onze columnisten

Met Ton aan de Wandel: Vredenburgplein

Het was even schrikken op het Vredenburgplein. Zelfs voor onze onverschrokken stadscorrespondent Ton van Rooijen. Opgeblazen auto’s, mannen in witte pakken, afzettingen. Uiteindelijk bleek het om met betere stuntwerk te gaan ter promotie van de serie The Rook. In deze serie, te zien op Ziggo, draait het om de jonge vrouw Myfanwy, die op een regenachtige avond ontwaakt op een Londense brug waar tientallen lijken liggen. Ze blijkt wonderwel een aanslag op haar leven te hebben overleefd, maar kampt met één probleem: ze heeft geen idee meer wie ze is en hoe ze tussen die lijken is beland.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *