Horeca houdt grote schoonmaak

Met Ton aan de wandel: even binnenkijken bij Café De Rat

Een ding is zeker: als de café’s en restaurants weer open mogen zien ze er spic en span uit. Het Louis Hartlooper Complex krijgt nieuwe toiletten, bij Madeleine zien we mensen met de verfkwast in de weer, bij Syr krijgt de buitenkant een lakje. Ook Café De Rat maakt van de nood een deugd. Daar wordt een nieuwe vloer gelegd. De oude vloer wordt in delen verkocht aan klanten. Daarmee hoopt het café iets van het verlies van de afgelopen tijd goed te maken. Lees hier meer over deze actie. Ton van Rooijen  nam voorzichtig een kijkje. Hij kan niet wachten tot er weer getapt gaat worden.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *