Onze columnisten

Met Ton aan de Wandel: een ezel op het Domplein

Ik liep op het Domplein van en zie een ezel staan. Daar wilde ik het mijne van weten, Wat blijkt, twee broers hebben een maand gelopen met hun ezel Berry van Roeselare naar Utrecht Zie liepen het Sint Maartenpad. Dit in het kader van hun project: De tuinen van Toya in Benin waar geestelijk gehandicapten,  zwangere meisjes en ook nog gedwongen huwelijken een onderkomen hebben. Ik kon het niet laten om 10 euro te doneren  voor dit project. Op de foto muzikant Tjerk Ridder die even op de ezel past.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *