Onze columnisten

Met Ton aan de Wandel: Dobberen en Slobberen

Ton liep in Park Lepelenburg tegen een mooi particulier initiatief aan: Slobberen en Dobberen. Lekker met je bootje de gracht in. Geen kosten, geen regels. Komt dat bekend voor? Inderdaad, zo begon de Rubberbootmissie ook ooit. Dat evenement heet inmiddels Utrecht Drijft en is uitgegroeid tot een spektakel met dj’s, barren en een afterparty. Niets van dat alles gisteren. Een gemoedelijk tocht van bootjes. Houden zo.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *