partnerbijdrage

Met deze tips kun je je kantoor in Utrecht modern inrichten

Een mooi en modern ingericht kantoor is voor elke ondernemer aan te raden. Nadat je je huurovereenkomst hebt ondertekend moet je natuurlijk beginnen met het inrichten van de kantoorruimte. Dit is natuurlijk niet bepaald een makkelijk klusje. Desondanks is het wel belangrijk dat je dit op een goede manier doet. In principe is het zeker slim om te kiezen voor een moderne stijl. Natuurlijk is het nog altijd moeilijk om je kantoor modern in te richten. Met de onderstaande tips zal dit je over het algemeen alsnog wel lukken. 

Koop een zit sta bureau

Er zijn allerlei redenen voor een ondernemer om een zit sta bureau te kopen voor hun werknemers. Staan zal namelijk het risico verminderen op obesitas, terwijl het gebruik van een zit sta bureau ook de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Daarnaast kan dit ook het risico op lage rugpijn verminderen, terwijl het tevens het humeur en energieniveau op peil kan houden. Het gebruik van een zit sta bureau zal uiteindelijk de productiviteit van de werknemer verhogen. Dit komt doordat de gebruiker met tussenpozen zittend of staand kan werken. Bovendien zal het qua lengte precies passen bij de medewerker.

Een ruimte voor pauze is nodig

Het zou zomaar kunnen dat er in je kantoor geen ruimte is voor een pauzeruimte. Alsnog kun je hier dan wel voor zorgen op een geïmproviseerde wijze. Zo kun je bijvoorbeeld ligmeubelen plaatsen bij de ramen. Hier kunnen de werknemers dan zo nu en dan een pauze nemen om even tot rust te komen van het drukke werk. Dit is dus gewoon alsnog binnen in het pand, al kun je natuurlijk ook een pauzeruimte in de buitenlucht creëren. Zorg dan wel voor een afdakje, want de zon schijnt in ons land helaas niet altijd. 

Creëer een esthetiek

Voordat je de meubels voor in je kantoor gaat kopen moet je eigenlijk gaan bepalen welke esthetiek je wilt voor je pand. Hierbij moet je kiezen voor een stijl, maar ook voor een thema en kleurenschema. De esthetiek waar je voor kiest moet echt passen bij het merk van je bedrijf. Het moet eigenlijk je onderneming vertegenwoordigen. De sfeer van de werkomgeving moet zich namelijk vertalen naar het werk en de productiviteit van de werknemers. Ga je voor een minimalistische look? Je zult dan dus niet heel veel meubels hoeven te kopen. Ook kun je kiezen voor een duurzaam tintje, wat tegenwoordig erg belangrijk is voor veel bedrijven.

Zorg voor daglicht

Het fundament voor een goede kantoorinrichting kun je leggen met goede verlichting. Met name daglicht is hierbij van belang. Dit zal namelijk de productiviteit van je werknemers verhogen. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid, terwijl de ruimte tevens een stuk beter tot zijn recht zal komen in het daglicht in plaats van het kunstlicht. De werkplekken moeten dus voldoende daglicht hebben, maar dit geldt ook zeker voor de vergaderkamers. Zelfs een eenvoudige inrichting zal er dan fantastisch uitzien, terwijl het ook direct voor een productievere meeting zal zorgen. 

Ga voor groen

Dit is een dubbelzinnige tip. Aan de ene kant is het goed om je kantoorruimte te voorzien van planten en bloemen. Dit zal namelijk bijdragen aan een schonere lucht op kantoor, terwijl het ook weer de productiviteit van je werknemers zal verhogen. Ga voor groen gaat daarnaast ook over het gebruiken van een groene producten. Dit zijn dus eigenlijk oplossingen die vriendelijker zijn voor het milieu. Tegenwoordig is er zeker sprake van een toename in duurzaamheid. Zo kun je dit doen door de oude spaarlampen te vervangen voor LED verlichting, wat echt zeker een aanrader is.  Een alternatief voor het zelf inrichten van je kantoorruimte is om een turn-key kantoor te huren. Een turn-key kantoor betekent dat een kantoor volledig ingericht wordt verhuurd, je hoeft alleen maar de sleutel in het slot te doen

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *