Het is de twaalfde open tuinendag

Meer dan vijftig particuliere tuinen open zaterdag de poorten voor het publiek

De tuin aan de Nieuwegracht 20

Je ziet ze meestal niet, maar in de Utrechtse binnenstad liggen tientallen, vaak bijzondere tuinen, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn. Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats en openen meer dan vijftig particuliere tuinen hun poorten voor het publiek.

Verborgen achter gevels en poorten in en rond de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van groot tot klein en sober tot uitbundig: alle tuinen zijn uniek en bieden een verrassende blik op de omringende bebouwing. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om te genieten van deze bijzondere tuinen, die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

De Tuinen

Nieuw dit jaar zijn onder meer een grote stadstuin aan de Lange Nieuwstraat 11 en een heringerichte tuin aan de Oudekamp 9-11, maar ook doen tuinen mee die nog maar een enkele keer eerder hadden deelgenomen, zoals de stadstuin achter Pieterskerkhof 7. Uiteraard maken klassiekers als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat 18c en de Gregoriustuin aan de Nieuwegracht 20 ook weer deel uit van het programma, alsmede een viertal tuinen aan de Maliesingel en Maliebaan.

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl.

Informatie
Actuele informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *