aandacht voor alle afstudeerders

Lichtkunstwerk zet HKU afstudeerders in de schijnwerpers

Marieke van der Burg

Op de gevel van het HKU Utrechts Conservatorium, Mariaplaats 28, gaat op woensdag 28 juni om 22.15 een lichtkunstwerk van start. De maker,  Marieke van der Burg, alumnus Image and Media Technology en winnaar van een HKU Award 2022, liet zich voor het lichtkunstwerk inspireren door de wens om de nieuwe lichting creatief talent van Utrecht letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Samen met makerscollectief Light Up, dat eerder animaties projecteerde op tal van iconische Utrechtse gebouwen, tovert ze tijdens Exposure de gevel van het hoofdgebouw van HKU Utrechts Conservatorium om tot een interactief canvas. Publiek is niet alleen toeschouwer van het lichtkunstwerk, maar kan door het bedienen van een levensgrote schijnwerper het verloop van de animatie beïnvloeden. Creative Concept Designer Marieke van der Burg: “schaduwen fluisteren, brengen je aan het twijfelen en maken je onzeker. Hoewel het beangstigend kan zijn om in de schijnwerpers te staan, is er soms erkenning van de buitenwereld nodig om je eigen lichtpuntjes te ontdekken”.

Het resultaat is een kunstwerk met een bijzondere combinatie van illustratie, animatie en creatieve technologie waarmee HKU extra haar waardering uit en aandacht vraagt voor alle afstudeerders.

Exposure in de hele stad

Bezoek van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli ook alle andere acht locaties van Exposure: van HKU-locaties als Oudenoord en de Pastoe Fabriek tot nieuwe stadswijken in aanbouw Wisselspoor en Merwede (Gebouw M). Zo’n 700 afstudeerders in alle kunstdisciplines staan te popelen om hun werk met het publiek te delen. Voor een compleet overzicht van het programma, alle afstudeerders en hun werk zie: exposure.hku.nl/eve

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *