Week van de armoede

Leon Mazairac maakt speciale tuindersoep voor Het Grote Utrecht Stadsdiner

Leon Mazairac bedacht een speciale tuinderssoep

In de week van 10 tot 17 oktober is de week van de Armoede. Nu steeds meer mensen in financiële problemen raken, is aandacht hiervoor meer nodig dan ooit.  

Op dit moment zijn de medewerkers van de Moestuin Maarschalkerweerd druk bezig om 2000 dinerpakketten in te pakken. Ongeveer 1400 daarvan worden uitgegeven aan de voedselbanken in Utrecht, eetlocaties in buurthuizen, opvangcentra, ouderen, etc. De overige pakketten kunnen worden besteld door particulieren die thuis met hun gezin, vrienden of de buren gaan koken en samen eten. Op maandag 17 oktober, Wereldarmoededag, zitten op die manier zo’n 8000 Utrechters verspreid door de stad als één grote familie met elkaar aan tafel! 

Meedoen kan nog steeds, voor slechts 1 euro bestel je een pakket met ingrediënten voor 4 personen. Het recept van deze Utrechtse tuinderssoep is samengesteld door Leon Mazaraic, chefkok van restaurant Karel V. De gehele opbrengst, plus vrijwillige extra bijdragen, gaat naar de actie Geef om je Stad. Met je donatie help je mee de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden.   

Je kunt je pakket ophalen bij filialen van de bibliotheek in Overvecht, Kanaleneiland, Hoograven, Zuilen, Oog in Al en Neude.  

Alle informatie over het recept, bestellen, de eetlocaties en doneren is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *