Grensverleggend

Le Guess Who? presenteert compleet programma tijdens line-up party in Ekko

Le Guess Who? is een internationaal festival voor grensverleggende muziek in Utrecht. De dertiende editie van het festival vindt plaats van 7 tot en met 10 november. Op donderdag 19 september presenteert Le Guess Who? de volledig line-up voor de komende festivaleditie in EKKO, met optredens van Ben Shemie (SUUNS), Conjunto Papa Upa, Lechuga Zafiro en een speciale editie van Stranded FM x The Current. Entree is gratis. 

Tijdens een speciale line-up party in EKKO wordt het volledige programma voor Le Guess Who? 2019 onthuld. Le Guess Who? presenteert deze avond optredens van Ben Shemie, frontman van Canadese experimentele band SUUNS; het Afro-Caribische psychedelica- en funkproject Conjunto Papa Upa van de Venezolaanse Alex Figueira; en de uit Uruguay afkomstige elektronische producer Lechuga Zafiro, wiens naam op de wensenlijst stond van curatoren Iris van Herpen & Salvador Breed. Stranded FM presenteert aansluitend een speciale editie van The Current: een avond gericht op de toekomst van club- en bass muziek, met optredens van Alternative Alignment, Guenter Råler en Luke Cohlen.

Gecureerde programma’s en reguliere line-up
Eerder werden de curatoren en een deel van de reguliere line-up voor Le Guess Who? 2019 al aangekondigd. Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; psychedelische krautrockband Moon Duo; elektronische producer The Bug; Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; en New Yorkse avant-garde componist Patrick Higgins stellen voor de komende editie een geheel eigen programma samen met optredens van hun inspiratiebronnen.

Artiesten die eerder al bekend werden gemaakt voor de komende editie van Le Guess Who? zijn onder anderen Pakistaanse grootmeester van de khayál-muziek Ustad Saami; Indiaas disco-, jazz- en funkicoonAsha Puthli; Ethio-groove legende Ayalew Mesfin; artpunkers DeerhunterMakaya McCraven, een van Chicago’s meest veelzijdige drummers, die razendsnel schakelt tussen genres als jazz, hiphop en funk;The Raincoats, een van de meest inventieve bands uit de late jaren ’70 punk; voormalig verpleger Doug Hream Blunt, wiens lo-fi soul, funk en R&B werd herontdekt door David Byrne’s Luaka Bop label; de speelse en inventieve pop van avant-pop songwriter Cate Le Bon; de levendige Somalische funk vanDur-Dur Band; en de tienkoppige big band Minyo Crusaders, die op aanstekelijke manier traditionele Japanse folk mengen met Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Caribische ritmes.

Meer info via www.leguesswho.com.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *