Partnerbijdrage

Je tuin inrichten: vijf ideeën

Ben je de kersverse, gelukkige bewoner van een huis met een tuin, dan zijn allereerst felicitaties op zijn plaats. Maar heb je al nagedacht over de (nu nog lege) tuin? Zeker bij nieuw opgeleverde woningen is dit nog een wit vel dat ingekleurd moet worden. Hoe dan? We helpen je op weg met deze vijf ideeën. 

1. Een zithoek met schaduwplek

Van je tuin wil je het liefst jaarrond genieten en veel mensen doen dit dan ook. ’s Zomers barbecuënd en met een fris drankje, ’s winters oliebollen bakkend en relaxend onder een dekentje. Een zit- of loungehoek is dus onmisbaar op je buitenplaats. Kijk eens bij Van der Garde tuinsets voor een passende inrichting in jouw smaak. 

2. Veel groen

Groen is onontbeerlijk in een tuin. Natuurlijk kun je stenen elementen mooi vinden, maar blijf dit combineren met planten en bloemen. Ze ruiken lekker en je wordt er gelukkig van als je alles ziet bloeien. Ook de geur van vers gemaaid gras geeft dat heerlijke gevoel, en daarnaast zorgt een gazon voor kleur in je tuin. Je kunt een grasveld zelf aanplanten of kant en klare graszoden neerleggen. 

3. Een moestuin

Een moestuin is anno nu eigenlijk een must als je gezegend bent met een stuk grond. Het is duurzaam, makkelijk, besparend en rustgevend om te doen – dat zijn dus vier vliegen in een klap. Oh, en voordeel nummer vijf: groenten en kruiden die je zelf kweekt zijn vrijwel altijd lekkerder dan wat je bij de supermarkt haalt. En je weet precies wat ermee gebeurd is. Heb je echt geen tijd om een moestuin bij te houden? Een mooi alternatief is een of enkele fruitbomen. Deze hebben minder zorg nodig en – ja hoor, daar komt ie – je plukt er de vruchten van. 

4. Vijver

Een vijver aanleggen is helemaal niet zo’n enorme klus. Veel mensen kopen een grote cementbak, wat waterplanten en hebben in no time een idyllisch plekje gecreëerd. Met een beetje mazzel zitten er poelslakken bij de waterplanten, deze houden je water schoon van algen. Ze zijn ook los te verkrijgen, maar let erop dat ze diervriendelijk bij je bezorgd worden. Over dieren en vriendelijk gesproken: de vijver zorgt voor meer leven in je tuin!

5. Verlichting

Tot slot je verlichting. Inbrekers houden er niet van, maar daarnaast is verlichting in je tuin het hele jaar door een sfeermaker als het gaat schemeren. Er bestaan veel duurzame soorten tuinverlichting die vanzelf aan- en uitspringen. Net als trouwens watervallen en fonteinen die met een zonnecel werken.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *