partnerbijdrage

Is een uitvaartverzekering iets voor jou?

Heb je weleens nagedacht over wat er gebeurt na jouw overlijden? Er komen dan namelijk veel dingen op je nabestaanden af. Naast dat ze natuurlijk erg veel verdriet om jouw overlijden hebben, zullen ze ook veel dingen moeten regelen, zoals jouw uitvaart. Het organiseren van dit afscheid is niet alleen emotioneel zwaar, maar brengt ook financiële verplichtingen met zich mee. Daarom kan het afsluiten van een uitvaartverzekering geruststelling bieden.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee de kosten van jouw uitvaart (deels) worden verzekerd. Een uitvaart, of het nu gaat om een crematie of een begrafenis, is namelijk erg duur. De prijzen hiervan kunnen oplopen tot wel € 11.000. En hoewel iedereen natuurlijk het liefst een mooie uitvaart wil, heeft niet iedereen het budget hiervoor. Als je een uitvaartverzekering afsluit, geef je je nabestaanden dus de ruimte en het geld om een waardig afscheid voor jou te regelen. 

Je bent al verzekerd voor een klein bedrag per maand. Wat deze maandelijkse premie bedraagt, is per persoon verschillend. Deze kun je gemakkelijk uitrekenen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, hoeven je nabestaanden zich na jouw overlijden geen zorgen te maken over de hoge kosten van de begrafenis of crematie. Deze worden namelijk (voor een groot deel) gedekt. 

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Als je een uitvaartverzekering af gaat sluiten, kun je tussen drie uitvaartverzekeringen kiezen. Het gaat hierbij om een uitvaartverzekering in natura, een uitvaartverzekering in kapitaal of een koopsomverzekering. Welke soort je afsluit, is afhankelijk van je wensen. 

Een uitvaartverzekering in natura verzekert diensten en producten, zoals een begrafenis en hulp bij het regelen hiervan. Hiermee verzeker je dus geen geldbedrag. Hierbij worden je nabestaanden geholpen bij het regelen van de uitvaart. Als je een uitvaartverzekering in kapitaal afsluit, wordt er een geldbedrag verzekerd. Dit geldbedrag kunnen je nabestaanden gebruiken om de uitvaart zelf te regelen. Ook kun je een koopsomverzekering afsluiten, waarbij je eenmalig een bedrag stort. Dit geldbedrag komt na je overlijden beschikbaar voor je nabestaanden, om hiermee jouw uitvaart te regelen. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn, kies je een van deze soorten. 

Waarom wel of waarom niet?

Een uitvaartverzekering, ook wel een uitvaartpolis genoemd, beschermt je nabestaanden dus tegen hoge kosten die ze anders zelf voor jouw uitvaart moeten betalen. Sommige mensen houden rekening met hun eigen uitvaart en hebben de mogelijkheid om hier zelf voor te sparen. Echter is dit lang niet voor iedereen realistisch. Daarbij kunnen je nabestaanden hier vaak niet direct bij na jouw overlijden. Met een uitvaartverzekering wordt er na het overlijden direct gehandeld. Als je jouw uitvaartwensen opschrijft en belangrijke gegevens noteert, kan de uitvaart bovendien precies zo geregeld worden als jij dat graag had gewild. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *