partnerbijdrage

In en om het huis in Utrecht: voor deze klussen huur je ambachtelijke vaklui in

Je bent op je vrije dagen lekker bezig in en om je huis. Soms loop je echter tegen klussen aan waarbij zelfs goedbedoelde instructiefilmpjes op YouTube geen soelaas bieden. Schoenmaker blijf bij je leest, is dan het adagium. Huur ambachtelijke vakmensen in die het karwei moeiteloos voor je opknappen. Zij hebben ervoor geleerd, gaan gericht te werk en laten geen rotzooi achter. Vijf voorbeelden. 

Riool en/of gootsteen verstopt?

Het water loopt niet meer weg, er ontstaat een stank en je badkamer kan zelfs onder water komen te staan. Geen paniek! Pak je smartphone erbij, maar niet om te kijken hoe je het probleem zelf oplost met nog meer rotzooi tot gevolg. Als lezer van deze website ben je woonachtig in de omgeving Utrecht, dus tik je de term “Riool laten ontstoppen in Utrecht” in op de zoekmachine. Dit leidt je naar de experts op dit gebied, zodat het euvel in no time verholpen is. 

Badkamer en sanitair opknappen

Ook stukadoren en tegelen zijn van die klussen die menigeen zelf probeert, maar waar je professionals op zet voor een mooier en strakker resultaat. Als je de boel al wilt vervangen, want soms oogt het allemaal al mooi genoeg na grondig schoonmaken en het verwijderen van alle oude accessoires. Zeker voor studenten en jongeren die net een appartement in de stad hebben bemachtigd, is het natuurlijk zaak om budgettair slim te werk te gaan. Voor een nog schoner gevoel laat je de gootsteen meteen ontstoppen door dezelfde vaklui als in de vorige alinea. En tik je Gootsteen laten ontstoppen in Utrecht in. 

Sleutel afgebroken of kwijt: sloten zijn vaak een raadsel

Het kan de beste overkomen: de huissleutel breekt af of raakt kwijt. Ga je zelf aan het slot prutsen, dan wek je niet alleen argwaan van omwonenden, maar merk je ook dat sloten een absoluut raadsel zijn als je er niet op gestudeerd hebt. Terwijl je een snelle slotenmaker zo hebt gevonden. Deze staan met een beetje mazzel 24 uur per dag voor je klaar, zeker in een grote stad als Utrecht. 

Inductiekookplaat of zonnepanelen installeren

Heb je een inductiekookplaat aangeschaft, dan ga je zéker niet zelf in de weer met de aansluiting. Of je moet zin hebben in een stroomstoot met op zijn minst een nieuw, on-hip kapsel tot gevolg. Nee, die kookplaat heeft een aparte groep nodig in de meterkast en daar ga je niet je eigen vingers aan branden. Dus neem je contact op met de elektricien. Bij zonnepanelen geldt hetzelfde motto als voor de inductiekookplaat. Bovendien liggen deze normaliter op het dak. Ook al klinkt het nog zo spannend, laat die klimpraktijken maar aan de installateur over. 

Enkel glas vervangen door dubbele exemplaren

Ander voorbeeld in de categorie duurzame maatregelen voor je woning: het oude, lekkende enkele glas eruit halen en dubbel glas erin zetten. Zowel het vervoeren als het zetten van het glas, laat staan op bepaalde hoogtes, is een specialisme. De glaszetter heeft een opleiding genoten en letterlijk geleerd zich niet in de vingers te snijden. Het schoonmaken aan de binnenkant doe je wel zelf, voor de buitenkant op hogere verdiepingen staat de glazenwasser voor je klaar. 

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *