De Dansborrel

Hoe de Vrijmibo van advocaat Ausma uitgroeide tot een fenomeen in de stad

Een strafrechtadvocaat die dansavonden organiseert? Het ligt niet voor de hand maar dat wordt anders als het Willem Jan Ausma betreft. 

Ausma (51), een flamboyante verschijning in de rechtszaal en daarbuiten, heeft altijd wat met muziek gehad. Als jonge jongen was hij in Friesland actief radiopiraat (“een van de velen, het werd oogluikend toegestaan door de autoriteiten”), later verdiende hij een aardig centje als dj in diverse clubs (“het werd beter betaald dan een baantje bij een uitzendbureau.”) Eenmaal gevestigd als advocaat bleef hij liefhebber, maar dan vooral op de dansvloer. En sinds enige tijd, het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan, toch weer even als dj. Locatie: zijn kelder in het kantoor. Gelegenheid: de vrijdagmiddagborrel. 

“Dat waren hele leuke bijeenkomsten voor het kantoor en vrienden”, zegt Ausma als hij rondleidt in de kelder met uitzicht op een fraaie tuin. “In het begin draaide ik de muziek. Toen het wat drukker werd huurde ik een dj in. Het was altijd gezellig maar in de loop van de avond ook iets te luidruchtig. Zeker volgens de buren. Ik moest er mee stoppen. Maar zag wel dat er kennelijk een behoefte was aan een dansavond voor deze groep.”

Ausma verplaatste het concept van “De Vrijmibo” naar Citysense aan de Jacobstraat. En noemde het de Dansborrel. Een keer in de twee maanden wordt daar op vrijdag een avond georganiseerd waar “hippe veertigers” beginnen met een hapje eten om vervolgens op goede muziek tot een uurtje of twaalf het enorm naar hun zin hebben. “Er was nauwelijks een plek voor oudere Utrechters die in een relaxte omgeving kunnen dansen op “hun” muziek. Je hebt 40 UP, maar dat is toch te veel oude lullen muziek. En soms is er in TivoliVredenburg een avond met muziek die bij deze groep aansluit. Maar structureel is er te weinig. Een gat in de markt? Ach, ik vind het fijn om deze dansborrel samen met Citysense-eigenaar Dimitri Chalos te organiseren. Het blijft het principe van mijn Vrijdagmiddagborrel, maar dan wat groter.”

Ausma: “Het blijft het principe van mijn Vrijdagmiddagborrel”

En welke Utrechters komen op de Dansborrel af?

“Ik noem ze gelijkgestemden die absoluut nog jong van geest zijn, lekker naar festivals gaan. Maar met het gehang in een café zijn ze inmiddels wel klaar. Met De Dansborrel hebben ze een ontmoetingsplaats met kwaliteit. En, wat wel mooi is, sinds de start zie ik dat er al aardig wat mensen onafscheidelijk zijn geworden.”

De eerstvolgende dansborrel is op 1 november. Kijk voor meer info op de fb pagina van De Dansborrel.

We ontkomen er niet aan. Wat is de top 5 dance muziek van WJ Ausma?

Eurythmics – Sweet Dreams (remix)
Avici – Wake Me Up
Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
Alphaville – Forever Young (remix)
Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Micelle – Hoe het danst

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *