Kunst

HKU-student Andrea Asili wint solo-expositie in AK24

Juryleden Jackie Sleper, W. H. de Groen en Tim Wunderink bij het winnende werk

In Art Keller, oftewel AK24, vond afgelopen weekend een kunstwedstrijd plaats, genaamd ‘Colorful Explosure 2019’. Een jury, bestaande uit kunstenaars W. H. de Groen, Jackie Sleper en Tim Wunderink, nam het werk van vijf HKU-studenten onder de loep. 

Vijf derdejaars HKU-studenten hebben werk ingezonden naar de wedstrijd. De jury was het er unaniem over eens dat Andrea Asili de winnaar moest zijn. Hij heeft daarmee een solo-expositie bij AK24 later dit jaar gewonnen.

Jackie Sleper zegt dat de jury niet lang hoefde na te denken over wie de winnaar zou worden. “Het werk van Andrea is van zulke hoge kwaliteit, het vergt vakmanschap om deze kunst te maken met pen en potlood”, aldus Sleper. Ze voegt er aan toe hoe zeer ze de kunstkelder AK24 waardeert. “Het is een leuke, startende, jonge galerie waar vaak van kunst wordt gewisseld. Ze geven jonge kunstenaars een kans, dat soort initiatieven vind ik top.”

AK24 is te vinden in de kelder van Café Puschkin, op Ridderschapstraat 1. ‘Colorful Explosure’ is er tot en met 6 februari vrij toegenkelijk te bezoeken. Bonus: ook machinekunstenaar Alan Joldersma heeft kinetische kunstwerken tentoongesteld in de Art Keller. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *