partnerbijdrage

Het belang van onthaasting voor je personeel: van verruimde lunchtijd tot bedrijfsuitjes

Geen leuk onderwerp: burn-outs en andere stressverschijnselen komen veel voor in Nederland. Als werkgever weet je dat deze niet per se door het werk komen, maar je wilt er alles aan doen om het te voorkomen. Gemotiveerd personeel, dat niet onder al te hoge druk werkt en daarom goed in zijn vel zit, zal niet snel thuis komen te zitten. Dat is pure winst, in deze tijd. Vandaar dat je voor de nodige onthaasting zorgt. Op en naast de werkvloer. 

Er even uit op zijn tijd

Personeelsuitjes organiseren ondernemers al sinds mensenheugenis, met als welbekende redenen om zowel het personeel te bedanken als de teamgeest te motiveren. Tijdens uiteenlopende interactieve bezigheden, niet al te inspannend, leren werknemers elkaar beter kennen, maar ook samenwerken op een luchtig niveau. Dat werkt door op de werkvloer. Dat is geen nieuws, maar wat voor soort bedrijfsuitje organiseer je dan? 

Mogelijkheden voor bijzondere bedrijfsuitjes

Wat dat betreft hebben we de tijdgeest mee: de mogelijkheden zijn ongekend. Tik in je zoekmachine bijvoorbeeld de termen Bedrijfsuitjes Utrecht in en je ziet een hele waslijst aan voorbeelden. Van escape room tot het maken van zandsculpturen en van hacker toernooi tot beachvolleybal: voor elk wat wils, luidt dan de Oud-Hollandse uitdrukking. Daarover gesproken, het hoeft niet altijd hypermodern. Ook een Hollandse spellenmiddag of -avond op een gezellige locatie is een idee. Dit hoeft allerminst in de papieren te lopen – zie de aantrekkelijke tarieven. 

Flexibele werktijden geven lucht en ruimte

Thuiswerkers zijn productiever en ook het hanteren van meer flexibele werktijden heeft een positieve uitwerking op de gemoedstoestand van werknemers. Het geeft een bepaalde lucht en ruimte als je weet dat je niet elke dag in de file hoeft plaats te nemen, of wanneer je later op kantoor aansluit om die opstoppingen te vermijden. Daarnaast biedt het rooster op kantoor idealiter genoeg tijd voor een uitgebreide lunch mét wandeling achteraf. Verruimde werktijden dus. Ontmoedig het achter de computer wegwerken van de bammetjes (in Frankrijk was dit zelfs een tijdje bij wet verboden). Na een relaxte, gezamenlijke middagmaaltijd, waarbij totaal andere zaken worden besproken dan het werk, is er hernieuwde energie om ook in het tweede dagdeel optimaal te presteren. 

Recreatie op de werkvloer

Het kan ook zo zijn dat je personeel nét even te vaak naar jouw zin thuiswerkt. Je wilt ze zo nu en dan even zien, en sommige besprekingen hou je liever niet via een scherm. Maak de werkplek daarom aantrekkelijker met wat vormen van recreatie. De pingpong- en voetbaltafel zijn populair en betaalbaar, net als enkele picknicktafels om op mooie dagen buiten te vergaderen. De rest van het interieur kan misschien eveneens een vrolijke oppepper gebruiken. 

Vergeet de hiërarchie

Een goede leidinggevende stelt zichzelf niet boven de partijen. Zie jezelf meer als aanvoerder van een willekeurig sportteam, waarin ook iedereen praktisch gelijk is. Die ene stagiair moet zichzelf net zo gewaardeerd voelen als die gepromoveerde senior werknemer – wie weet blijkt die eerste straks wel net zo’n groot talent. Zo creëer je niet alleen een hechter team, maar ben je ook op de lange termijn slimmer bezig. Voor je onderneming en voor je personeel. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *