Bij ons in de Biblebelt

Gratis openluchtconcerten in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent

Deze zomer vindt in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent de achtste editie van Catharijn Classique plaats. Van zondag 14 juli tot en met zondag 1 september kunnen bezoekers genieten van professionele openluchtconcerten in het teken van Bij ons in de Biblebelt, de tentoonstelling die momenteel te zien is in het museum. De gratis concerten duren circa 30 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur.

De muziek van Catharijn Classique omvat een breed repertoire dat dit jaar is afgestemd op de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Door de eeuwen heen hebben vele componisten zich laten inspireren door het lijden van Christus en bijbelse teksten op muziek gezet. Muziek droeg op die manier bij aan de beleving van het geloof en in kerkdiensten kon meegezongen worden. Ook buiten de kerkmuren weten de cantates, passies en spirituals mensen van verschillende achtergronden te raken.

Tijdens Catharijn Classique vullen professionele musici uit binnen- en buitenland de kloostertuin met muziek van o.a. Bach, Händel en Sweelinck, maar ook de swingende spirituals van Moses Hogan passeren de revue. De eeuwenoude pandhof van het museum vormt een oase van rust in het hart van Utrecht en is daarmee een schitterend decor voor deze bijzondere concertreeks. Kijk voor het programma op www.catharijneconvent.nl

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *