Schietincident 24 Oktoberplein

Gökmen T. handelde waarschijnlijk alleen; persoonlijkheid zal worden onderzocht

Gökmen T. wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 37-jarige man is aangehouden in verband met het schietincident op het 24 Oktoberplein van afgelopen maandag. Hij wordt verdacht van meervoudige moord c.q. doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk. 

Het Openbaar Ministerie maakt kenbaar dat het onderzoek aanwijzingen heeft opgeleverd dat de verdachte van het schietincident alleen handelde en geen hulp van andere personen heeft gehad. Verder wordt onderzocht of verdachte heeft gehandeld vanuit enkel een terroristisch motief, of dat zijn handelen voortkwam vanuit persoonlijke problematiek in combinatie met een geradicaliseerd gedachtengoed. Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) zal opdracht worden gegeven om onderzoek te verrichten naar de persoonlijkheid van verdachte.

Het onderzoek is nog in volle gang. Ook wordt onderzocht of de 40-jarige man, die dinsdagmiddag is aangehouden, mogelijk een ondersteunende rol heeft gehad, buiten het schietincident om. Het OM meldt nogmaals dat er tot nog toe geen enkele relatie tussen de verdachte en de slachtoffers is gebleken.  

De rechtbank Midden-Nederland zal morgen de beslissing van de rechter-commissaris over de voorlopige hechtenis bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *