Onze columnisten

Fundataal: Zelfs Hans en Grietje zoeken iets meer luxe

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Zelfs Hans en Grietje zoeken iets meer luxe….

Een betaalbare vrijstaande woning binnen de ringweg van Amsterdam!! Dit sprookjesachtige maar verouderde houten huisje staat aan een, al snel voorbij gereden doodlopend pad. Bij aankomst overheerst bij ons de verbazing. Je vergeet totaal dat dit binnen de A10 ligt! Een idyllisch houten huisje aan het open vaarwater dat in directe verbinding staat met de Twiskesloot en o.a. de Westplas waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Je voelt je op vakantie in je eigen huis.
Natuurlijk is de verbinding met Amsterdam uitstekend. Zowel met de fiets (IJ-pont en NDSM terrein op ca. 10 minuten) als met de auto en de boot zit je zo op de grachten. Hierdoor is het ook uitstekend geschikt (na verbouwing) als belegging voor ouders van in Amsterdam studerend kroost.

Indeling: entree, tocht portaal, hal met meterkast, eenvoudige en gedateerde keuken zonder inbouwapparatuur, twee (woon)kamers waarvan één met toegang tot een (verzakte) serre, eetkamer en eenvoudig tweede keukenblok, eenvoudige “badkamer” met toilet, wastafel en douche en twee kleine slaapkamers. Bevlonderde tuin met een dubbele houten berging aan de voorzijde.
De woning wordt lokaal verwarmd middels een paar oude gaskachels en is, volgens de huidige normen niet goed bewoonbaar. Een avontuurlijke klusser kan hier nog heel wat bereiken en anders is nieuwbouw een optie. Maak dan wel iets wat past, dat verdient dit straatje wel. Dit alles maakt dit ‘Hans en Grietje huis’ een heel bijzonder object.

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *