Surinamestraat

Eigenaar kringloopwinkel Wawollie opent vegan restaurant

Marianna Thieme opent vandaag vegan restaurant VanPlanten

Hans Messie leeft volledig vegan, runt vier kringloopwinkels – waarvan de winsten naar dierenwelzijn, natuur en milieu gaan – en start nu zijn eerste vegan restaurant in Utrecht met een volledig kringloopinterieur. Vandaag opent fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme, officieel de deuren van het restaurant VanPlanten in Lombok.

‘We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de natuur en ons milieu’ zegt Messie. ‘Ik wil mensen laten zien dat duurzaam leven ook leuk is en ze zo inspireren hun impact op de aarde te verkleinen. Dat deed ik al door hergebruik van goederen te stimuleren en middels dit nieuwe restaurant ga ik mensen laten proeven hoe lekker plant-based eten is.’

In Margheritha Rossi vond hij zijn ideale chef-kok. Rossi heeft haar strepen als vegan kok verdiend door jarenlang te werken in de ACU, bij de tapasdagen in Molen de Ster en WakuWaku. Samen vonden zij de locatie in Lombok aan de Surinamestraat nummer 5. Voorheen zat hier het restaurant VeganGorilla. ‘Mooi om het vegan-concept door te kunnen zetten en te laten zien hoe hoe rijk en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn’ vertelt Rossi.  ‘Zo laten we zien dat duurzaam en bewust leven ook leuk en lekker is. Het hele menu is plant-based en cruelty free. En ons interieur, de spelletjes en decoratie komen uit de kringloopwinkel van Wawollie.’ Met de winsten worden  goede doelen voor dierenwelzijn, natuur en milieu gesteund.

VanPlanten opent vandaag om 16.30 uur officieel haar deuren.

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *