iconische huizen

Drie museumwoningen openen de deuren tijdens de Rietvelddag

Het Rietveld Schröderhuis

Dit jaar staat de Rietvelddag in het teken van drie moderne museumwoningen; ontworpen door Utrechtse architecten die hun tijd ver vooruit waren én van groot belang zijn geweest voor de stad. 

Ter viering van de 135e verjaardag van Gerrit Rietveld openen op 25 juni Het Rietveld Schröderhuis (1924), Huis Van Ravesteyn (1933) en het Van Schijndelhuis (1992) van 11:00 tot 16:00 uur hun deuren voor een flitsbezoek. In de tuinzaal van het Centraal Museum draait deze dag de thematische film Pioneers of the Dutch Modern House (Iconic Houses, 2021).

Een momentje bij drie monumenten

In Utrecht zijn, naast het Rietveld Schröderhuis, meer huizen die inmiddels een museumwoning zijn geworden of op afspraak te bezoeken zijn. Gerrit Rietveld en Sybold van Ravesteyn waren tijdgenoten en Mart van Schijndel liet zich inspireren door het werk en gedachtegoed van Rietveld. 

Je kan hier je tickets reserveren.

Filmprogramma
In de tuinzaal van het Centraal Museum is van 11:30 uur tot 16:30 uur de thematische film Pioneers of the Dutch Modern House (Iconic Houses, 2021) te zien. De film geeft inzicht in de Nederlandse woonarchitectuur van de 20e eeuw. In de film komen twintig iconische Nederlandse museumwoningen aan bod aan de hand van de volgende  thema’s: Hygiëne en gezondheid in het moderne huis; Paleizen voor het volk; De rollen van vrouwen: opdrachtgevers en architecten; Experimenten met ruimte; Het woonhuis als zelfportret: architectenhuizen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *