Onze columnisten

Door een gaatje

1. In het ruitje tussen mij en de verkopers zitten luchtgaatjes ongeveer zo
dik als een rietje. Handig want zo kunnen we elkaar toch verstaan als ze hun verdiensten wekelijks komen ophalen. Soms heb ik even een nieuwe foto van een verkoper nodig en als het dan heel druk is neem ik niet de tijd om even de tijd te nemen. Ik knip het plaatje gewoon door de camera even tegen de ruit te drukken. Dit keer had ik een toevalstreffer. Lekker gek plaatje. Het beeld bleef hangen.
2. Op sociale media lees ik hoe hartvochtig mensen elkaar de maat nemen.
Zelden kom je iets tegen dat lijkt op een dialoog met maskers af. Men staat
muurvast in eigen gelijk. Iemand schreef: “het lijkt wel of we enkel nog
door een rietje naar elkaar kijken”. Die bleef ook hangen.
3. Ik vraag me af of ik dat ook doe. Daklozen benaderen met het stempel “jij
bent dakloos”. Uit gewoonte? Beroepsdeformatie? Je dit realiseren is al
winst. Dicht uzelf een pleerolletje toe. Dan schiet het op.

Krantje kopen? straatnieuws.nl/straatnieuws-magazine.nl

Frank Dries

Frank Dries (‘63) maakte in 1994 voor het eerst een foto voor Straatnieuws, de oudste straatkrant van Nederland. Wat daarna volgde zou een straatkrant carriere genoemd kunnen worden. Vele reportages, portretten, fotoprojecten door daklozen later, schopte hij het in 2002 tot hoofdredacteur. Eenmaal daar aangeland werden de golven almaar hoger. Behalve nog 3 dichtbundels, ook door daklozen, volgden o.a. meer dan 200 edities, bijna failisementen, het eerste Nederlandse interview met de Heilige Vader in Rome. In zijn column schrijft hij over zijn krant, Straatnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *